EELVAADE | Rahvaliiga finaalikohtade eest läheb tuliseks rabelemiseks ning võitjaid on võimatu ette ennustada

-KK Pelgulinn – Rim | Foto: Siim Semiskar

Optibeti Tallinna Rahvaliigas peetakse sel laupäeval ehk 13. aprillil Sõle spordikeskuses poolfinaalid, kus selgitatakse mõlemas divisjonis need kaks meeskonda, kes saavad 27. aprillil toimuval suurel finaalpäeval minna lahingusse püüdma Tallinna Rahvaliiga tiitlit.

I divisjoni play-offid on kulgenud seni ilma suuremate üllatusteta, kui nelja hulka on jõudnud põhiturniiri neli paremat tiimi. Mõlemad I divisjoni poolfinaalid algavad Sõle spordikeskuses 13. aprillil kell 20.00.

Mediq Eesti (1) – Park Minigolf (4)

Põhiturniiri võitnud Mediq Eesti sai veerandfinaalis väga korraliku lahingu A Le Coqi meeskonnalt, mis lõpuks suudeti võita 78:61. Park Minigolfi jaks käis Kontsertlavad.ee tiimist üle 69:58.

Mediq Eesti liidriks on Karl Künter Kaljuveer, kes veerandfinaalis kogus 17 punkti, 15 lauapalli ja 10 sööduga võimsa kolmikduubli ning oli keskmiselt 20,4 punktiga ka põhiturniiril oma tiimi parim punktikütt. Herki Rank toetas teda keskmiselt 15,3, Kristo Jürgenson 13,9 ning Reido Sepp 12,4 silmaga.

Park Minigolfi salarelvaks on Erik Raud, kes käis põhiturniiril kohal küll vaid kolmel mängul, kuid kogus neis keskmiselt 29,7 punkti. Ka veerandfinaalis oli ta 17 silmaga omade edukaim.

Nagu ütles ka Mediq Eesti veerandfinaalivastase A Le Coqi üks liidreid Andrus Salusoo, siis Rahvaliiga ühe tiitlipretendendi näol on tegemist tiimiga, kus on väga tugevad ja heast klassist liidermängijad. Tõenäoliselt peab Park Minigolf edu saavutamiseks hästi õnnestuma mõne nende juhtivmängija pidurdamisel.

Kui jätame eelpoolmainitud Erik Raua kõrvale, siis Park Minigolf on ühtlane tiim, kust punkte võib oodata igast liinist ja paljude erinevate mängijate poolt. Palju oleneb, mis koosseisu Park Minigolf laupäevaks kokku saab.

Põhiturniiril kohtuti omavahel märtsi alguses ning siis oli kindlalt 85:59 üle Mediq Eesti, kelle poolel tõid selles mängus Herki Rank 20, Reido Sepp, Kristo Jürgenson, Karl Künter Kaljuveer kõik 14 ning Rene Viljaste 13 silma.

KK Pelgulinn (2) – Rim (3)

Rahvaliiga valitsev meister KK Pelgulinn loovutas tänavu põhiturniiri võidu, kuid on sellele vaatamata üks peamisi tiitlipretendente. Veerandfinaalis oldi küll Online Media vastu pikalt raskustes, kuid lõpuks saadi 74:67 võit ja pääs nelja hulka. Rimil läks edasipääs veel napimalt, kui Aexpo/Estravan alistati 77:75.

KK Pelgulinna pikast nimekirjast vaatab vastu arvukalt harrastuskorvpalli ringkondades väga tuttavaid ja teenekaid tegijaid, eesotsas Janek Veedla, Martin Pingini ja Henry Ahvenaga. Eelpoolmainitud mehed on keskmiselt 20,6, 15,9 ja 14,4 punktiga olnud ka läbi hooaja tiimi resultatiivseimad.

Rimi meeskonna edukaim oli põhiturniiril kokku 37 kolmest tabanud ja keskmiselt 18,8 punkti kogunud Risto Lunts, kes aga viimati liikus ringi karkudel ja tõenäoliselt ei saa oma meeskonda aidata. Nii langeb suurem raskus Ingmar Daubi (keskmiselt 17,8 punkti) ja Kaur Jassoni (12,1 punkti) õlgadele.

KK Pelgulinnal on tulejõudu platsile panna mitme meeskonna jagu, kuid väljakul saab korraga olla viis meest ning palju sõltub, mis häälestusega suudab Pelgulinn poolfinaalis platsile joosta. Põhiturniiril näitas tiim kohati väga võimast mängu, kuid veerandfinaalis sellist energiat tiimis ei olnud ning esitus jäi pigem lahjaks.

Rim on noorte meeste tiim, kes viljeleb kiiret korvpalli ja kes on võimeline mängutempo üles kerima. Kui põhimehed on terved, visked kukuvad ja emotsioon sisse tuleb, siis saab kõigil nende vastu üliraske olema.

Põhiturniiril kohtuti omavahel kohe hooaja alguses, kui KK Pelgulinn võttis 84:71 võidu.

-Wildix/Esecom – Eelviimased | Foto: Siim Semiskar

II divisjonis pole samuti poolfinalistide hulgas üllatusi, kuigi nelja hulka pääses ka viiendana asetatud Audentes. Mõlemad II divisjoni poolfinaalid algavad Sõle spordikeskuses 13. aprillil kell 18.30.

Morsad (1) – Audentes (5)

Kohe esimene poolfinaalpaar on täielik maiuspala, kui enne hooaja algust kaheks peamiseks favoriidiks peetud tiimid lähevad vastamisi juba nelja hulgas. Põhiturniiri lõpus saadud tehnilise kaotuse tõttu viiendaks langenud Audentes sai seetõttu mängida kaks play-offi ringi ning läbis need ülikindlalt: Keskturu KK alistati 112:50 ning Nordauto 104:73. Morsad tulid veerandfinaalis läbi samuti kindla võiduga, kui 76:45 mängiti üle West Tallinn.

Morsad on kogenud tiim, kus põhiturniiril olid liidrirollis Kris Kallas (keskmiselt 12,5 punkti), Mirko Kiison (11,2 punkti) ja Mario Veelaid (11,1 punkti). Audenteses on liidriks mängiv treener Sixten Tomingas, kes põhiturniiril tõi keskmiselt 26,6 punkti. Noortest meestest on rünnakuraskust peamiselt kandnud Carl Sooär (21 punkti), Riko Roosnurm (14,2 punkti), Reijo Põllu (12,5 punkti) ja Matthias Pärn (11 punkti).

See poolfinaalpaar saab tõenäoliselt olema “kogemused vs noorus” heitlus, kus Morsad üritavad oma mängu peale suruda ning Audentes tahab nooruse ja kiirusega asjad enda kasuks otsustada.

Põhiturniiril võitis jaanuari keskel peetud omavahelise heitluse Audentes 83:64. Carl Sooär viskas tolles kohtumises 27 punkti, Karl-Uljas Mölder lisas 18 ning Reijo Põllu 12 silma.

Wildix/Esecom (2) – Eelviimased (3)

Teises poolfinaalpaaris lähevad vastamisi meeskonnad, kes paljudele üllatuseks põhiturniiril nii kõrgele tõusid. Wildix/Esecom on peatreener Artur Ikkoneni raudses haardes näidanud väga distsiplineeritud mängu ning Eelviimased on võistkond, kes seni silma jäänud suure hinge ja emotsiooni pealt mängimisega. Veerandfinaalis alistas Wildix/Esecom 71:50 BC Connectioni ja Eelviimased oli samuti kindlalt 89:71 parem LakiLakidest.

Wildix/Esecomi üheks trumbiks on ühtlane koosseis, kui põhiturniiril kogusid viis meest keskmiselt kahekohalise punktiskoori – Tõnn Toomsalu 19, Jan-Erik Tihemets 14, Alar Sala 12,8, Kristjan Tamm 10,8 ja Hans-Kristjan Veling 10 silma. Eelviimastel on liidrina esile kerkinud Lauri Hilep keskmiselt 16,8 punktiga, Riho Usar tõi põhiturniiril 15,8, Frederik Ross 11,5 ning Kristjan Einroos 10,5 silmaga.

Põhiturniiril mängiti omavahel 10. märtsil ning tulise lahingu võitjana väljus Wildix/Esecom, skooriga 60:56. Võitjate poolel kogus Tõnn Toomsalu 18 punkti, Hans-Kristjan Veling lisas 17 silma. Eelviimaste kasuks kogus Kristian Kalle 17 punkti.