Optibet Rahvaliiga tuleb veel suurema ja võimsamana!

-Optibet Rahvaliiga 2018/19 hooaja võitja KK Pelgulinn | Foto: Siim Semiskar

Eelmisel hooajal korralikult käima läinud Optibet Rahvaliiga tuleb uuel hooajal veel võimsamalt ning pakub harrastuskorvpalluritele kahte mänguformaati. Kuna Rahvaliigat on ees ootamas mitmed positiivsed muudatused, siis proovime kogu info kompaktselt teieni tuua.

Esimeseks suureks muudatuseks on, et Optibet Rahvaliiga toimub uuel hooajal Eesti Korvpalliliidu egiidi all ning on Eesti korvpallipüramiidi täieõiguslik osa. Eesti-Läti korvpalliliiga, esiliiga ja teise liiga järel võtab Rahvaliiga püramiidis sisse koha tugevuselt neljanda liigatasemena. See tähendab, et Rahvaliiga kõrgema divisjoni võitjal on soovi korral võimalus liikuda edasi II liigasse.

“Eesti Korvpalliliidul on hea meel, et I ja II liiga on oma taset nii palju tõstnud, et võistkonnad küsivad järjest paremaid mänge ja paremat korraldust. Seetõttu oleme pannud järjest esiliigas ja teises liigas pannud meeskondade limiidiks 12 võistkonda. Sellest olenevalt on vaja veel ühte madalamat astet, et tekiks konkurents II liigasse saamiseks. See on sportlik pool,” sõnas alaliidu peasekretär Keio Kuhi esimese aspekti, miks Rahvaliiga Korvpalliliidu egiidi all hakkab toimuma.

Ta lisas: “Teiseks on meie strateegiline plaan pidada üle-eestilist Rahvaliigat. Loodame, et tulevikus leiavad kõik regionaalsed liigad tee Korvpalliliidu egiidi alla. Üheskoos neid asju tehes oleme kindlasti tugevamad ning korvpalli kandepind kasvab. Sellest võidab ka regionaalne korvpall, sest me suudame kohalikele liigadele anda omapoolset tuge.”

Teine oluline täiendus on, et lisaks juba eelmisel hooajal ennast tõestanud nädalavahetuse formaadile (edaspidi Weekend), lükatakse käima ka nädala sees meeskondade endi poolt korraldatud mängude formaat (Regular), mis Tallinna ja Harjumaa harrastuskorvpalluritele juba kindlasti hästi tuttav on. Seejuures võib üks võistkond osaleda mõlemas liigaformaadis paralleelselt.

Weekend formaadis on osalevate võistkondade arv piiratud 24 peale, et pakkuda kõigile tiimidele maksimaalselt head spordielamust. Regular formaadis arvulist piirangut ei ole. Mõlemas formaadis jagatakse meeskonnad registreerimise lõppemisel eeldatava tugevuse järgi kahte divisjoni. Divisjoni valiku osas saavad kõik tiimid loomulikult ka ise kaasa rääkida. Seega, lisaks sobivale turniiriformaadile on endiselt võimalik endale valida ka sobivat konkurentsi, et kõikidel tasemetel mängumehed saaks võistlemist nautida.

Nii Weekend kui Regular formaatide puhul selgitatakse lõpuks välja mõlema divisjoni parimad meeskonnad, kes siis omavahel mängivad hooaja kulminatsiooniks Optibet Rahvaliiga võidu peale nii I kui ka II divisjonis. Kui peaks mõlemas formaadis võidutsema sama meeskond, siis temast saabki Rahvaliiga võitja. Optibet Rahvaliiga I divisjoni võiduga kaasneb võimalus tõusta II liigasse. Kui võitja seda kasutada ei soovi, siis antakse võimalus teise koha saanud meeskonnale ja vajadusel ka pronksitiimile.

Üks, mis ei ole eelmise hooajaga võrreldes muutunud, on meie peatoetaja. Endiselt annab harrastuskorvpalluritele hoogu Optibet, kelle abil õnnestuski Rahvaliiga sellisel moel eelmisel hooajal käima lükata.

“Kuna Rahvaliiga debüüthooaeg osutus edukaks, on Optibetil hea meel astuda harrastuskorvpalluritega koos järgmine samm edasi ning panna õlg alla liiga laienemisele,” sõnas Optibeti brändijuht Rage Riismann. “Rahvaliiga on meie jaoks väga sobivaks partneriks, sest Optibet on võtnud üheks suunaks toetada kohalikku sporditegevust. Soovime omalt poolt kõigile Optibet Rahvaliiga korvpalluritele, et visked ikka korvi kukuksid!”

Optibet Rahvaliiga ametlikuks janukustutajaks saab A Le Coq, kelle Aura vesi aitab ka uuel hooajal mängijate keelt kasta. Seejuures on lisaks Weekendi formaadile joogiveed ette nähtud ka Regular formaadi mängudeks. Loomulikult aitab A Le Coq oma erinevate teiste toodetega katta ka auhinnalauda.

Kuna Weekend formaadi kohad on piiratud, siis andis Optibet Rahvaliiga eelmisel hooajal osalenud võistkondadele registreerimises väikese edumaa. Seda on jõudsalt kasutatud ning vaatamata varajasele suveajale on juba paljud uue hooaja Weekend turniiri meeskonnad paigas. Weekend formaadis on registreerimistasu hooajaks 990 eurot võistkonna kohta ning selle sees on kogu võistluste korraldus, alates saalist ja kohtunikest, lõpetades joogivee ja fotogaleriidega.

Regular formaadis on kiirematele reageerijatele osalustasu 150 eurot hooaja kohta (kehtib kuni 31. juuli), edasi tõuseb osalustasu vastavalt hooaja lähenedes 50 euro kaupa. Regular formaadis peavad meeskonnad tagama võimekuse pidada kodumänge nädala sees oma kodusaalis ning kindlustama lauakohtunike ja ühe väljakukohtuniku olemasolu. Teise väljakukohtuniku kutsub külalisvõistkond. Liiga korraldaja pakub keskset liiga juhtimist, joogiveed igaks mänguks ning liiga kajastust.

Weekend formaadis kaasa löövatele võistkondadele on Regularis osalemine tasuta!

Loomulikult jätkab Rahvaliiga meie harrastuskorvpallurite tegevuse laialdast kajastamist läbi Korvpall24.ee veebiportaali ning Optibet Rahvaliiga Facebooki lehe. Mängude tulemused, statistika, uudised, videod ja pildigaleriid jõuavad laialdasema korvpallipublikuni kui Eesti harrastuskorvpallis seni nähtud. Tahame, et ka igapäevane harrastuskorvpallur, kes on selle ala püramiidi kõige laiem ja kandvam osa, saaks kätte veidi tähelepanu, mida ta väärib.

Registreeri oma võistkond SIIN!

Juba registreerunud võistkondadega saab tutvuda SIIN.

Lisainfo: veebilehel Rahvaliiga.ee ja meiliaadressil info@rahvaliiga.ee