Optibet Rahvaliiga avahooajal tabas ainsana 10 kolmest keskmängija

-Risto Lunts | Foto: Siim Semiskar

Optibet Rahvaliigas käib vilgas registreerimine peagi algavaks teiseks hooajaks, kus näeme kindlasti uusi meeskondi ja harrastuskorvpallureid. Loodetavasti täieneb kevadeks ka parimate soorituste edetabel, millest lähemalt peatume eelmise hooaja kuumimate kaugviskajate ning ohtlikeimate vabaviskajate pingereal.

Üleilmne kolmeste viskamise ajastu ei ole ka Optibeti Rahvaliigast kaarega mööda läinud. Seda enam on huvipakkuv fakt, et ainsa mängijana mõlemast divisjonist suutis 10 kolmest tabada keskmängijana kirjas olev Risto Lunts. Rimi 192-sentimeetrine snaiper ei vaevunud 16. veebruaril aset leidnud võidumängus Park Minigolfi vastu lähedalt skoori tegema ning kogus kõik 30 punkti kaare tagant. Selles, et tegu ei olnud ühekordse ehmatusega, annab tunnistust hooaja jooksul tabatud 37 kolmest, millega Lunts saavutas I divisjonis kõrge 3. koha.

Kõige napimalt jäi kahekohalisest kaugvisete numbrist puudu Online Media 195-sentimeetrisel äär-tagamängijal Martin Ressaril, kes huvitaval kombel just Rimi ja Risto Luntsi vastu kaotatud mängus tabas 9 kaugviset. Ressar jagab edetabelis ka kolmandat kohta 8 tabamusega ning oli hooaja lõikes I divisjoni produktiivseim kaugviskaja.

Kahe sooritusega edetabelisse mahtuv Martin Pingin saatis parimas etteastes Lival BC korvi samuti 8 kolmest. Tiitlivõitja KK Pelgulinna rivistuses mängiv Pingin on I divisjoni üks ohtlikemaid snaipreid, olles põhihooajal Martin Ressari järel paremuselt teine kaugvisete sooritaja.

II divisjoni lippu hoiab kõrgel Henri Enden, kelle nimele jäi koguni kaks 8-kolmeselist mängu. Mõlemas kohtumises 26 silma kogunud West Tallinna 188-sentimeetrine mängumehe fookus oli hooaja jooksul eriliselt kolmepunktivisetel – 33 kaugviske kõrval tabas Enden 4 kahepunktiviset ning ühe vabaviske.

Järgnevatest edetabeli nominentidest väärib esile toomist kahel korral TOPi pääsenud Vitali Šerstnjovi (MGT Team) ja Aleksei Stonogini (SkyMobile) ning Reigo Nõmm (Coop/Mefab) ja Martin Tõrv (LakiLakid), kes hõivasid II divisjoni teise ja kolmanda koha.

Suurimate punktiskooride edetabelit juhtiv Maxim Tuul (Online Media) lõi märtsi lõpus toimunud mängus kaks kärbest ühe hoobiga – 45-punktilisse sooritusse mahtus 13 tabavat vabaviset 16-st üritusest, mis jäigi liiga parimaks tulemuseks nimetatud kategoorias. Hooaja jooksul viies mängus osalenud Tuule kontosse jäi ülejäänud nelja mängu jooksul kokku 10 õnnestunud vabaviset, mis veelgi rõhutavad ühe mängu erilisust.

Huvitav kohtumine toimus septembri lõpus West Tallinna ja Toyota meeskondade vahel, kus Marcus Moosar saatis korvi kõik 12 teenitud vabaviset. Läänetallinlaste ridades olid selles mängus rollid selgelt jaotatud, kuna lisaks Moosarele hiilgas edetabelikõlbuliku tulemusega tiimikaaslane Henri Enden (8 kolmest).

Esikolmiku lõpetavad 11 tabamusega Optibet Rahvaliiga üks peakorraldajaid Siim Semiskar (Online Media) ning Kristjan Prüüs (Aexpo/Estravan). Sarnaselt Maxim Tuulele teenis ka Semiskar enda vabaviskerekordi just Omniva vastu mängides, seejuures alustas Online Media kohtumist viiekesi, kuid lõpetasid vigade tõttu kõigest kolme mängijaga. Prüüs näitas täpset vabaviskekätt SkyMobile`i vastu, kuid hoolimata hiilgavast tabavusest (11/12) kaotas Aexpo/Estrevan kohtumise ühe punktiga.

Kümneliste klubisse kuuluvad neli korvpallurit esindavad kõik II divisjoni klubisid. Kolmes soorituses on enda abikäe ulatanud BC Forwards/Retlari meeskond, kelle vastu on Marko Kaljuveel (Morsad), Kristjan Einroosil (Eelviimased) ja Martin Rootarel (BC Connection) õnnestunud korduvalt vabavisketehnikat proovida. Neljanda mängumehena jagab 5. kohta Riho Usar (Eelviimased), kes jättis oma hooaja parima vabaviskepeo finaaliks Audentese vastu. Usar oli ka II divisjoni üks täpsema käega vabaviskajaid, kogudes hooaja lõpuks protsendiks 80,8 (42/52).

Edetabelisse pääsemise lävepakuks on 9 tabamust, mida hetkel hoiavad viis I divisjoni mängijat, kelle hulgast leiame ka hooaja MVP Henri Ahvena (Pelgulinn), veebruarikuu MVP Sven Rungi (Lival BC) ning kogu hooaja suurima punktimasina Vitali Šerstnjovi (MGT Team).

Kes soovib selles tabelis uuel hooajal koha sisse võtta, siis õige aeg on oma meeskonnakaaslased kokku võtta ning uueks hooajaks ennast Rahvaliigasse kirja panna! 2019/20 hooaeg tuleb Rahvaliigas mitmete uuendustega, kui senise nädalavahetuse formaadi (Weekend) kõrval läheb paralleelselt käima ka Regular formaat. Seega uuel aastal leiavad kõik meeskonnad täpselt endale sobiva formaadi ja taseme.

Olulise uuendusega on loomulikult ka Rahvaliiga liitumine Eesti Korvpalliliidu liigade süsteemiga, kui Eesti-Läti korvpalliliiga, I liiga ja II liiga järel saab kahes divisjonis mängitav Rahvaliiga Eesti korvpallipüramiidi täieõiguslikuks osaks. Rahvaliiga kõrgem divisjon on seega kogu püramiidis tugevuselt neljas ja II divisjon viies tase. Rahvaliiga kõrgema divisjoni võitja saab soovi korral võimaluse tõusta II liigasse.

Rahvaliiga uueks hooajaks registreerimine juba käib ning 24 meeskonnaga piiratud Weekend turniirile on jäänud veel vaid mõned üksikud kohad. Regular formaadis piiranguid ei ole ning seetõttu meeskonnad pole veel registreerimisega ka kiirustanud. Samas, juba praegu saab tagasiside põhjal kinnitada, et mõlemas formaadis on oodata tasavägist ja põnevat hooaega.

Rahvaliigasse saab registreeruda ning juba kirja pannud tiimidega tutvuda SIIN.

Lisainfo SIIT.