Optibet Rahvaliiga Regular sarja I divisjonis kaotuseta meeskondi enam pole

-Anton Batanov | Foto: Siim Semiskar

Optibet Rahvaliiga Põhja regiooni I divisjoni liidril A4 Haldus meeskonnal jääb põhiturniiril pidada veel vaid kolm kohtumist. Kuigi teistel klubidel on mõni mäng vähem peetud, hakkab ka neil põhiturniiri lõpp juba paistma.

Mis on vahepeal I divisjonis toimunud? Kõige märgilisemaks sündmuseks võib pidada seni puhaste paberitega läbi liiga kulgenud liider A4 Halduse kaotust Ibis Tallinn/Hausersile 7. jaanuaril numbritega 65:72. Suurimaks süüdlaseks A4 Halduse kaotuses võib pidada Rene Rooneeme resultatiivset mängu, mis on sel hooajal täiesti tavapäevane (20 punkti). Teine tavaline Ibise rünnakute alustala Anton Batanov piirdus 11 punktiga. Kaotajate täpseim oli 17 silma toonud Tõnis Uueküla.

See tähendab seda, et suveräänset liidrit enam liigas pole, sest ka BC Tormil on kaotatud vaid üks kohtumine. BC Torm oli oma viimases kohtumises äärmiselt lähedal üllatuskaotusele Aexpo vastu. Vaid teise poolaja kindel mäng päästis neile napi 57:53 võidu. BC Tormi poolel sai ainsana kahekohalise punktisumma kirja Germo Reimer (10 punkti). Karl-Joosep Lüüs ja Karl Künter Kaljuveer kogusid mõlemad 9 punkti. Aexpot vedasid Alex Tammemäe 20 ja Tarmo Antson 15 silmaga. Nüüd on võrdselt 8 võitu kogunud BC Torm, Mediq Eesti ja Ibis Tallinn/Hausers. Esimesel on küll üks mäng vähem peetud.

Nimetatud triost allpool on tihedas konkurentsis 5 meeskonda viie või kuue võidu peal. On huvitav, kuidas liiguvad teineteise suhtes justkui peegelpildis Rehpol/Palliklubi (6-5) ja A Le Coq (5-6), kes paiknevad vastavalt 5. ja 6. tabelireal. Kui Rehpol on oma viimasest viiest kohtumisest võitnud lausa neli kohtumist, siis A Le Coq on sama koguse mängude juures kogunud neli kaotust. Ainus, mis kahte klubi ühendab, on mõlema allajäämine 11. kohal paiknevale Föönixile (4-5).

Tabeli lõpuosas on 5 meeskonda kogunud ühest kolme võiduni ja konkurents on ka seal intrigeeriv. Nende meeskondade hulgast eristub Aexpo (2-6), kelle leiame küll alles 14. kohalt, aga kellel on nii mõnigi mäng konkurentidest vähem peetud. Tabeli lõpetab Kelia korvpallikool, kes pärast novembrikuu lõppu pole enam väljakule jõudnud.

Kui vaadata personaalset statistikat, jääb kohe silma kogu liiga ülekaalukas liider keskmiste punktide toomise osas mängu kohta. Liidriks on Föönixi pallur Igor Arendaš, kes on keskmiselt toonud uskumatud 31,5 silma mängus. Uskumatust usutavaks teeb selle tulemuse juures asjaolu, et Arendaš on mänginud täpselt kaks mängu antud hooajal – ta viis Föönixi võitjaks nii nende hooaja avamängus, kui ka kõige viimases mängus 3 päeva tagasi. Tema selja tagant leiame sellised mehed nagu Remy Põld (DSV ,20,2 punkti keskmiselt), Kaido Pae (Rehpol, 18,7) ja Anton Batanovi (Ibis, 18,5).

Kolmesekaare tagant on enim viskeid läbi rõnga saatnud Andrus Salusoo (A Le Coq) ja Tarmo Mering (Rehpol), kelle kõrvu on võrgusahin paitanud võrdselt lausa 33 korral. Neile järgneb 28 tabamusega Taavi Porkveli (Mõigu KEK). Vähemalt 20 korda on palli kaare tagant korvi saatnud 9 meest.

TULEMUSED ja TURNIIRITABEL