Audentese noormehed viisid Rahvaliiga supefinaali võidu Tallinnasse, hõbe Tartusse ja pronks Narva

Paides aset leidnud Optibet Rahvaliiga superfinaali kullamängus oli Audentese SK/Tallinna Ülikool/TSK numbritega 83:70 (12:16, 26:15, 28:17, 17:22) üle BC Estiko/Septicum meeskonnast. Seega on Audentese noormehed ajaloo esimesed Optibet Rahvaliiga Eesti meistrid.

Mäng oli finaali vääriline, kui mõlemad meeskonnad olid väga keskendunud ja ihkasid trofeed. Samuti oli mängus kompromissitu võitlus iga palli eest ja Paide E-Piim Spodihoonesse kogunenud publik ning otseülekannet jälginud vaatajad ei pidanud pettuma.

Tartlased olid esimesel veerandil parem meeskond ja läksid esimesele pausile 16:12 eduseisul, samas suure ohumärgina olid kaks korvialust jõudu Fredi Park ja Ants Järv kogunud kumbki juba kolm viga. Teine ja kolmas veerand aga kuulusid Tallinna noortele, kes suutsid ülevälja pressingu ja väga hea kolmeste tabavusega rebida kolmanda veerandi lõpuks vahe juba 18 punktile. Viimane veerand kuulus taas tartlastele, kuid päris ohtlikusse lähedusse siiski ei jõutud.

Rasmus Andre oli võitjate poolel resultatiivseim 20 punktiga. Finaalpäeva kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Patrick Malm kogus 15 punkti, 9 lauapalli, 6 resultatiivset söötu ja 4 vaheltlõiget, efektiivsusteguriks tuli 23. Kaur Erik Suurorg viskas 12 punkti ning Oliver Georg Metsaorg toetas omasid 11 silmaga.

Tartlaste resultatiivseim oli 21 punktiga Marten Järvik, Ants Järv kogus 16 silma ning Fredi Parker toetas meeskonda 13 punktiga.

Mängu statistika on SIIN.

Pronksikohtumises oli Ida regiooni meister BK Narva tulemusega 70:50 (18:19, 17:10, 17:10, 18:11) üle Türi meeskonnast. Kuni teise veerandi keskeni oli punkt-punkt mäng, kuid sealt hakkas Narva meeskond oma teed minema ja vormistas lõpuks veenva võidu.

Võtjate poolelt hoolitsesid skoori eest peamiselt kaks meest, Aleksei Žavoronkov viskas 24 punkti ning Aleksandr Ragni 22 silma. Raido Kangur oli Türi meeskonna resultatiivseim 12 punktiga, Kristo Kiik ja Ülar Viitmaa kogusid kumbki 10 punkti.

Mängu statistika on SIIN.