INTERVJUU | Meistriliigast Rahvaliigasse ja tagasi? Pronksitiimi liider: kui keegi tunneks huvi, siis paneks ikka silma särama

Kuigi Eesti korvpallis räägitakse tihti, et meistriliiga tasemel mängijaid on puudu, siis erinevatel põhjustel mängib terve hulk huvitavaid mängumehi kõrgliiga asemel madalamates sarjades. Isegi liigasüsteemi kõige madalamal astmel ehk Optibet Rahvaliigas on toimetamas põnevaid tüüpe, kes varem kogenud ka meistriliiga taset ning tulnud isegi Eesti meistriks.

Üheks selliseks on Silver Jurno, kes sai omal ajal tuule tiibadesse Alar Varraku käe alt Audentese Spordiklubi treeningrühmast, kus ta sai koos toimetada teiste seas näiteks Maik-Kalev Kotsari, Kregor Hermeti, Taavi Jurkatamme, Ron Pehka, Kristian Kullamäe, Kerr Kriisa ja Robert Valgega. Meistriliiga debüüdi 18-aastasena Audentese SG/Noortekoondise tiimis teinud Jurno veetis aastad 2015-17 Kalev/Cramo vahetusmehena ning teenis ka kaks Eesti meistritiitlit.

Tänavu Optibet Rahvaliigas BC Tormi meeskonnas Põhja regiooni Regular sarja I divisjonis pronksi võitnud ning otsustavas medalimängus 22 punkti visanud 26-aastane tagamees ei tee Korvpall24 portaaliga rääkides saladust sellest, et tahaks ennast veel korra kõrgemal tasemel proovile panna. Kui võimalus antakse, siis miks mitte ka meistriliigas. Tänavusest hooajast on Jurnol rahvaliiga kõrgemalt tasemelt ette näidata keskmiselt 16,8 punkti.