Howard Frieri dirigeerimisel mängiv BC Connection läheb Rahvaliigas võitudejahile

-BC Connection | Foto: BC Connection

Optibet Tallinna Rahvaliigas juba kogenud meeskonnana ka uuel hooajal platsile jooksev BC Connectioni nimeline meeskond on rohkem kui lihtsalt harrastustiim. Tegemist on klubiga, kus tipphetkedel on liikmeks olnud poolsada korvpallisõpra.

Kuna BC Connection andis hiljuti oma osalemisest Rahvaliigas ametlikult teada, siis palusime klubi eestvedajal Taimar Pärtelil Korvpall24.ee portaalile selgitada, mis meestega tegemist on.

Muuhulgas saame teada, kuidas on endine tippkorvpallur ja praegune treener Howard Frier klubiga seotud ning milliste eesmärkidega on BC Connection uut Rahvaliiga hooaega alustamas.

Kas mul on õigus, kui ütlen, et BC Connection on midagi rohkemat kui üks korvpallivõistkond? Kuidas ja millal kõik alguse sai?

BC Connection on korvpalliklubi, kus parimatel päevadel on olnud umbes 50 aktiivset liiget. Alustasime 2012. aastal väikese pundiga ja siis oli pidevalt probleemiks, et ei tulnud piisavalt mehi trenni. Otsustasime siis asja veidi suuremalt ette võtta ja oleme rahul, sest isegi suvel on meil trennid puupüsti täis.

Jäite mullu Rahvaliigas kahjuks võiduta, mille taha see jäi?

Meie esindusmeeskond ei saavutanud sellist kokkumängu ja meeskonnavaimu, mis oleks võimaldanud võite koju tuua. Pingelistes olukordades läksime individuaalselt tegema ja unustasime meeskonnatöö. Üritame sel hooajal võitudeni jõudmiseks paremad tingimused luua ning panustame rohkem meeskondlikule treeningule ja kambavaimu loomisele.

Kui pikk ajalugu teil Rahvaliigas on? Mitu hooaega juba olete mänginud ja millised on parimad tulemused?

Rahvaliigas oleme vist neli aastat kaasa löönud. Hea tulemus meie jaoks on olnud 3-4 võitu 10-st alagrupimängust.

Millist mängustiili BC Connection meeskond viljeleb?

Võib öelda, et üritame kiiret korvpalli mängida ning tempoga vastase elu kaitses raskeks teha.

Kuidas tuli mõte kaasata treenerina Howard Frier ja mida tema teile juurde on toonud?

Esimesel aastal üritasime ise kordamööda treenerirolli täita, et trennid oleksid sisukamad ning arendavad. Sealt jõudsime loogilist rada pidi Howardi jutule, kellega on hea koostöö juba mitmendat aastat sujunud. Arvestades, et enamik meist on harrastaja tasemel mängijad, siis on Howardi peamine ülesanne olnud korvpalli baasoskuste lihvimine ja sellega on ta eeskujulikult hakkama saanud. Klubilised on rahul!

Kas teie meeskonna eesmärgiks on mängida võidu peale või on esmane tunda ennast mõnusalt heas seltskonnas palli mängides?

Me tahaks ikka võita, seda endale jõukohases liigas. Seni tundub, et Rahvaliiga latt on meie meeskonna jaoks veidi kõrge olnud. Uuel hooajal ootame Rahvaliigas nõrgema divisjoni tekkimist, siis on ka meil ehk rohkem lootust.

Miks korvpall, aga mitte näiteks mõni rahulikum ja põlvi säästvam spordiala?

Ma arvan, et põlvedele ei mõtle keegi enne, kui häda käes. Koolis kehalise tunnis mängiti kas korvpalli või jalgpalli – sealt on ilmselt see pisik ka paljudel saadud ja isegi meie trenni on tulnud liikmeid, kes viimati palli 10 aastat tagasi just koolis käes on hoidnud. Vanim klubiliige, kes aktiivselt meie trennides osales, oli 69 aastane.

Mida ootate Tallinna Rahvaliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Ootame, et osaleks rohkem uusi harrastustiime. Eesmärgiks on anda igale vastasele korralik lahing ning saavutada oluliselt parem tulemus kui eelmisel aastal. Numbriliselt võiks see olla näiteks võidud vähemalt pooltes mängudes.