Eelviimased koondavad korvpalliväljakul Eesti meistreid jõutõstmisest keeglini

-Eelviimased | Foto: Erakogu

Optibet Tallinna Rahvaliigas teeb algaval hooajal kaasa huvitava nimega võistkond Eelviimased, kelle eesmärk on tänavu tunduvalt kõrgem, kui nimest võiks järeldada.

Tiim, kus esindaja Oskar Taimla sõnul on Eesti meistreid jõutõstmisest keeglini, on igal aastal läinud paremaks ning mullu näidatud mängupilt oli juba “korvpalli moodi”.

Sarnaselt teistele meie poolt portreteeritud Rahvaliiga tiimidele soovib ka Eelviimased uuel hooajal mängida kiiremat ja tempokamat korvpalli, kuigi seni on Taimla sõnul pigem võetud nõuks mängutempo alla lüüa ning saavutada edu läbi kombinatsioonide ja liidermängijate individuaalsete oskuste.

Iseloomusta palun Eelviimased võistkonda. Mis mehed olete, kust tulete ja kui kaua koos olete korvpalli mänginud?

Eelviimased on meeskond, kus on erinevad mehed, erinevatest kohtadest, erineva vanuse ja tasemega. Eelviimastel algab kuues tegutsemisaasta, aga päris esimesest aastat on jäänud alles vaid 3-4 meest. Samas, paljud mängijad on mänginud üksteisega koos ka varem teistes klubides või trennides.

Kuidas teil seni harrastusliigades on läinud ja kes on olnud aastate lõikes teie kõige ohtlikumad mehed?

Iga aastaga on läinud asi paremaks. Eelmine hooaeg oli juba päris korvpalli moodi. Aastate jooksul on suurimaks staariks kujunenud Frederik Ross. Eelmisel hooajal tegi vastastele palju pahandust ka Oskar Tammiste, kuid temaga tulevaks hooajaks alles läbirääkimised käivad. Aga häid mehi on veel, ülejäänud mehed jäägu vastaste skautida.

Kust tuleb võistkonna nimi Eelviimased? Selgita palun tagamaid.

Meeskonnale oli vaja nimi panna, aga ühtegi tabavat ideed ei tulnud. Kuidagi sai pandud meeskonna esimese hooaja eesmärk (mitte viimaseks jääda) meeskonna nimeks. Olgu öeldud, et esimesel hooajal see eesmärk ei täitunud ja nime vääriliselt mängida ei suutnud – jäime viimaseks.

Millist mängustiili Eelviimased meeskond viljeleb?

Kindlat stiili pole välja kujunenud. See kuidagi muutub vastavalt sellele, millised mehed sel hetkel mängivad. Viimased hooajad oleme pigem mänginud madala tempoga ja toetudes eelkõige oma liikumistele ja liidrite individuaalsele mängule. Sel hooajal üritame kiiremat korvpalli mängida, aga eks ole näha, kas ka õnnestub.

Kas Eelviimased meeskonna eesmärgiks on mängida võidu peale või on esmane tunda ennast mõnusalt heas seltskonnas palli mängides?

Algusaastatel oli selge eesmärk lihtsalt nautida korvpalli. Aga kui ikka suuremad kaotused tulid, siis see nii nauditav enam ei olnud. Sellepärast oleme ka meeskonda iga aasta aina tugevamaks komplekteerinud. See aasta ühinevad meiega päris paljud head mängumehed Geniussportsi tiimist, kes loodetavasti aitavad meil head tulemust teha.

Miks korvpall, aga mitte näiteks mõni rahulikum ja põlvi säästvam spordiala?

Sest korvpall on mõnus mäng. Eks me harrastame teisi alasi ka, meil on meeskonnas Eesti meistreid jõutõstmisest kuni keeglini.

Mida ootate Tallinna Rahvaliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Loodame, et tuleb lõbus hooaeg ja et suudame kõrgete kohtade jagamisel kaasa rääkida.


Tallinna Rahvaliiga alustab juba 29. septembril, kui peetakse Sõle Spordihoones esimesed põhiturniirimängud! Meelelahutust on nii mängijatele, kui kaasa elama tulnud publikule. Pange kalendris endale päev kirja ning jälgige edasist reklaami.