Esimene “tehasemeeskond” Rahvaliigas: Toyota sihib uuel hooajal kõrgeid kohti

-Toyota | Foto: Pixabay

Kui Eesti spordisõbrad on juba mõnda aega saanud hinge kinni pidades kaasa elada Ott Tänaku ja Martin Järveoja kihutamistele autoralli MM-sarjas Toyota masina roolis, siis nüüd saavad ka Optibet Tallinna Rahvaliiga jälgijad Toyota edu nimel pöidlaid hoidma hakata.

Nimelt registreeris ennast uueks hooajaks Rahvaliigasse Toyota meeskond ning võib öelda, et Rahvaliiga jaoks on tegemist esimese “tehasemeeskonnaga”, kuna mängumehed on enamuses kõik Toyota tegemistega seotud.

Uurisime meeskonna esindajalt Jüri Luigelt, mis on alati kõrgeid sihte püüdva Toyota eesmärgid Tallinna Rahvaliigas, millise mängustiiliga seda plaanitakse saavutada ning milline on tiimi senine auhinnakapi sisu.

Iseloomusta palun Toyota võistkonda. Mis mehed olete, kust tulete ja kui kaua koos olete korvpalli mänginud?

Oleme Toyota maailmas tegutsevad mehed, kelle kireks autod, sportimine ja otseloomulikult korvpall. Oleme viimase koosseisuga koos mänginud 3 aastat.

Kuidas teil seni harrastusliigades on läinud ja kes on olnud aastate lõikes teie kõige ohtlikumad mehed?

Oleme osa võtnud erinevates turniiridest. Näiteks ettevõtete korvpalliturniir “Higiliikur”, kus oleme saavutanud erinevatel aastatel II ja III koha. Samuti osalesime Olybet rahvaturniiril, kus jõudsime finaalturniirile. Oleme kõik ühtlase tasemega ja vajadusel on igaüks valmis mängu enda peale võtma oma teravuse ja oskustega.

Kas Toyota on teie sponsor või on ka enamik mängijaid ettevõttega seotud?

Suurem enamus meist töötab igapäevaselt Toyota maailmas, nii maaletooja kui ka edasimüüja juures ehk oleme Toyotaga otseselt seotud.

Millist mängustiili Toyota meeskond viljeleb?

Püüame järgida tänapäeva Euroopa korvpalli trendi, mängida kiiremat korvpalli ja realiseerida rünnakud, samas keskendudes tugevale kaitsele.

Kas Toyota meeskonna eesmärgiks on mängida võidu peale või on esmane tunda ennast mõnusalt heas seltskonnas palli mängides?

Toyota filosoofiat järgides oleme endale alati suured eesmärgid seadnud, aga eesmärkide saavutamisel oleme arvestanud alati mõistlikkuse piire. Selline kooslus pakub meile head seltskonda ja tugevdab ühtsuse tunnet ning kasvatab meeskonnavaimu.

Miks korvpall, aga mitte näiteks mõni rahulikum ja põlvi säästvam spordiala?

Toyota on olnud aastaid Eesti korvpalli toetaja ehk võib öelda, et korvpall on meie DNA-s. Alates eelmisest aastast on Toyota ülemaailmselt olümpia- ja paraolümpiamängude partner ehk Toyota on suurendanud oma osalust spordi toetamisel ja edendamisel.

Mida ootate Tallinna Rahvaliiga uuelt hooajalt ning kas seate endale ka mingid eesmärgid?

Kindlasti on meie eesmärgid kõrged nagu Toyotal omane. Rahvaliiga võitmine on meile hea tulemus, kuid oleme arvestanud, et selle saavutamiseks on meil vaja oma mänguoskuseid parandada. Jääme oma sooritusega rahule, kui esimesel hooajal jõuame esiviisikusse.