KES KELLEGA? Rahvaliiga 58 tiimi jagati divisjonidesse, hooaja avalöök juba nädala pärast!

-Optibet Rahvaliiga | Foto: Siim Semiskar

Optibet Rahvaliiga uus hooaeg on algamas täpselt nädala pärast, kui Põhja regioonis asuvad harrastuskorvpalli nautima 58 võistkonda ning Lääne regioonis 5 tiimi. Selleks, et kõik osalevad meeskonnad saaksid hooaja peale piisava arvu võimalikult huvitavaid ja tasavägiseid mänge, on jagatud tiimid divisjonidesse ning erinevates divisjonides on mõnevõrra erinev turniiriformaat.

WEEKEND

Esimesena pannakse pall mängu Weekend formaadis, kus 24 meeskonda on jaotatud kahte divisjoni: kõrgemas ehk Arctic Sport divisjonis (I divisjon) mängib 10 meeskonda ja madalamas ehk Spalding divisjonis (II divisjon) osaleb 14 tiimi.

I divisjonis alustatakse mänge alagrupiturniiriga, kus kõik meesoknnad kohtuvad omavahel ühe korra. Seejärel jätkavad viis paremat ülemises vahegrupis ning viis tagumist alumises vahegrupis. Alagrupiturniiril peetud omavahelised mängud võetakse vahegruppidesse kaasa ning play-offi pääsevad ülemisest vahegrupist kõik viis ning alumisest paremad kolm tiimi.

Arctic Sport divisjoni koosseis:

1. Aexpo
2. A le Coq
3. KK Pelgulinn
4. Park Minigolf
5. Mediq Eesti
6. Kontsertlavad.ee
7. Rim
8. Ehton
9. Föönix
10. Audentes

II divisjonis on turniirisüsteem mõnevõrra keerulisem, kuna sinna registreerus 14 võistkonda. Põhiturniiril alustatakse kahes seitsmeliikmelises alagrupis, kus mängitakse korra omavahel läbi. Kummagi grupi neli paremat jätkavad kõrgemas vahegrupis ning kolm viimast alumises vahegrupis. Seejuures kõrgemasse vahegruppi võetakse omavahelised põhiturniiri mängud kaasa, aga alumisse vahegruppi mitte.

Play-offi pääseb kokku 12 meeskonda – ülemisest vahegrupist 4 paremat liiguvad otse veerandfinaali ning ülemise vahegrupi kohad 5.-8. ja alumise vahegrupi 1.-4. selgitavad omavahel ülejäänud neli veerandfinalisti.

Spalding divisjoni alagruppide koosseisud:

A-alagrupp

1. BC Lival
2. Wildix/Esecom
3. MGT Team
4. West Tallinn
5. Coop/Mefab
6. Tallinn Bobcats
7. N.G.T.

B-alagrupp

1. Eelviimased
2. Morsad
3. LakiLakid
4. BC Connection
5. Retlar/BC Forwards
6. Sportsbet
7. Keskturu Kossuklubi

Weekend formaadi esimesed mängud peetakse 28. ja 29. septembril TalTechi spordihoones.

Avanädalavahetuse ajakava:

28.09

14.00 väljak 1: LakiLakid – Retlar/BC Forwards
14.00 väljak 2: Aexpo – A Le Coq
14.00 väljak 3: Coop/Mefab – Tallinn Bobcats

15.30 väljak 1: Keskturu Kossuklubi – Sportsbet
15.30 väljak 3: Rim – Ehton

29.09

14.00 väljak 1: Morsad – BC Connection
14.00 väljak 2: Audentes – Föönix
14.00 väljak 3: KK Pelgulinn – Mediq Eesti

15.30 väljak 1: BC Lival – West Tallinn
15.30 väljak 2: Park Minigolf – Kontsertlavad.ee
15.30 väljak 3: Wildix/Esecom – N.G.T

 

REGULAR

Regular formaadis on osalemas kokku 34 meeskonda, kes jagatud kahte divisjoni, kus kummaski võrdselt 17 tiimi. Nii I kui II divisjoni võistlusformaat on samasugune, kui alagrupiturniiril mängivad kõik võistkonnad omavahel korra läbi ning seejärel pääsevad 16 meeskonda jätkama kaheringilises play-offis.

Divisjonide koosseisud:

I divisjon

1. Aexpo
2. A le Coq
3. Föönix
4. KK Viimsi
5. BC Torm
6. Jokker
7. DSV
8. IBIS Tallinn/Hausers
9. Keila KK
10. Mõigu KEK
11. Keila Korvpallikool
12. Mediq Eesti
13. Rehpol/Palliklubi
14. A4 Haldus OÜ
15. Play Arena/Altius
16. Park Minigolf
17. TTÜ Korvpallikool

II divisjon

1. Omniva
2. Wildix/Esecom
3. Grosberg
4. Aiakoda/Korvpallikarud
5. Eurofasteners
6. EstNor
7. Keila KK/JP
8. Tabasalu
9. Genius Sports
10. Paldiski KK/Willenbrock
11. Swedbank
12. West Tallinn
13. Nordauto
14. Puhhid
15. Kiili Spordiklubi
16. Cumulus Consulting
17. Retlar/BC Forwards

Regular formaadi esimese vooru tähtaeg on 13. oktoober. Lisainfo ja ajakavad on järk-järgult lisandumas Optibet Rahvaliiga veebilehele.

Hooaja lõpus selgitatakse nii Weekend kui Regular formaatides välja mõlema divisjoni esikolmik ning lõpuks ka kogu Optibet Rahvaliiga Põhja regiooni esikolmik. Optibet Rahvaliiga Põhja regiooni võitja saab võimaluse tõusta uueks hooajaks Saku II liigasse ning teise koha meeskond saab selle koha eest mängida Lääne regiooni võitjaga.

Rahvaliiga nimitoetajaks on teist hooaega järjest Optibet, ametlikuks joogipartneriks A Le Coq, varustuspartneriks FIFAA (läbi Spaldingu kaubamärgi) ning auhinnalauda on lubanud täita Kuulsaal, Fit 360, Mediq24.ee, Maremark ja Tarbatu Tervisepark.

Tarbatu Tervisepargi näol on tegemist ka Optibet Rahvaliiga ametliku tervisepartneriga, kus kõigil liigas mängivatel palluritel on läbi hooaja kõik teenused 20% odavamad! Kui juba enne hooaega on vaja oma muredele lahendust leida, siis tasub Tarbatu Tervisepargiga ühendust võtta meiliaadressil nele@tervisepark.ee.

Weekend formaadi avanädalavahetusel on vägeva auhinna välja panemas ka Polari maaletooja AS Mefo. Aga sellest täpsemalt juba järgmistel päevadel lähemalt!

Optibet Rahvaliiga kohta saab lisainfot ja küsimused võib esitada meiliaadressil info@rahvaliiga.ee.